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Domaine de CHEVALIER 2016 magnum 150 cl

Graves cru classé en 1959
Logé en caisse bois d’origine de 3 magnums 150 cl
Parker 94-96 | Quarin 96 | Galloni 93 -96

178.37 CHF (165.00 CHF HT)

1 en stock

Catégories : 2016, Bordeaux, Millésimes, Pessac-Leognan Étiquette : Rouge
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Description

Antonio Galloni 93-96 points www.vinous.com
The 2016 Domaine de Chevalier is a wine of total precision and class. Today, the flavors are remarkably primary, while the tannins, unusually, are totally buried by the fruit. It will be many years before the 2016 is ready to show all of its cards, but it is a brilliant wine in the making. Dark red cherry, blood orange, mint, white pepper and rose petal infuse the strikingly delineated, vibrant finish.

Neal Martin 94-96 points www.robertparker.com
The 2016 Domaine de Chevalier is a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and 5% Petit Verdot picked between 4-21 October at 45 hectoliters per hectare, and matured in 35% new oak. Oh yes! This is a perfumed bouquet that unfolds beautifully in the glass with blackberry, cedar, smoke and a light marine influence, not unlike Japanese nori. The palate is medium-bodied with such fine tannins that it bought to mind Burgundy rather than Bordeaux. There is a grainy texture here, quite saline in the mouth with an entrancing sense of symmetry, very classic but not austere on the finish, with a long and saline aftertaste. This is an outstanding Domaine de Chevalier from the busiest man in Bordeaux, Oliver Bernard. Tasted twice with consistent notes.

Jean-Marc Quarin 96 points www.quarin.com
Le meilleur jamais fait. Couleur sombre, intense et pourpre. Nez aromatique, subtil et complece, avec pour la première fois une dimension plus crémeuse. Subtil et complexe. En bouche, c’est le Domaine de Chevalier à la texture la plus raffinée que je connaisse. Il fond au palais et après le milieu le vin se mêle à la salive complexe et profond dans une grande finale séveuse et noble. Beaucoup de précision et de charme. Bravo ! Assemblage : 65 % cabernet sauvignon, 30 % merlot, 5 % petit verdot. Degré d’alcool : 13,5º, pH : 3.65. IPT : 77, soit les plus élevés connus dans ce cru. Rendement : 47 hl/ha.

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