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Sélection et importation de vins fins
Saint-Emilion 1er grand cru classé B Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75cl Lisa Perrotti-Brown > Parker 95-97 | Yves Beck 96 | Neal Martin 95-97 | Jean-Marc Quarin 94 | Jane Anson > Decanter 97
77.83 CHF (72.00 CHF HT)
Yves Beck 96 points www.yvesbeck.wine
Dégusté le 16.11.2021 par Yves Beck
78% Merlot, 20% Cabernet Franc, 2% Cabernet Sauvignon
Lors de notre deuxième rencontre, après les Primeurs, Pavie-Macquin n’était pas très causant, respectivement il n’était guère enclin à se dévoiler et mettait en avant des arguments qui étaient difficile à interpréter. Nous nous sommes donc retrouvés une troisième fois afin d’échanger avec plus de pertinence. Et cela en a bien valu la peine. Le bouquet commence par révéler des nuances de baies rouges, de menthe et de garrigues. Le vin est doté d’une rafraîchissante énergie pointue qui s’accorde parfaitement avec les tannins aux grains fins. Tous les convives sont là, la table est dressée, il ne reste plus qu’à finaliser la mise en place… en résumé, il faut attendre un peu avant de passer à table 😉 2026-2049
Neal Martin 95-97 points www.vinous.com The 2019 Pavie Macquin feels very tight on the nose at first and certainly from my sample bottle, I allowed it 15-20 minutes to open. Eventually it reveals very intense scents of black cherries, cassis and crushed violet, touches of blood orange in the background. The palate has a satin-like texture, almost Vosne-Romanée-like, with extraordinarily pure blue and black fruit. Seamless! There is fine tension on the finish with impressive persistence. This is a seriously good Pavie-Macquin from Nicolas Thienpont and his team.
Lisa Perrotti-Brown 95-97 points www.robertparker.com/ Composed of 78% Merlot, 20% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon, the 2019 Pavie Macquin was harvested from the 23rd of September to the 11th of October. Yields were 47 hectoliters per hectare this year with about 90% of the production going into the grand vin. Deep garnet-purple in color, the wine opens with the most tantalizing perfume of lavender, lilacs and forest floor, giving way to a core of crushed blackberries, baked plums and blueberry preserves plus wafts of licorice and bay leaves. The full-bodied palate offers layer upon layer of black fruits and earthy nuances, sporting a solid structure of firm, grainy tannins and tons of freshness, finishing with great length and depth. About 5,500 cases are anticipated to be made.
Jane Anson 97 points www.decanter.com (at Bordeaux, 11 May 2020) Violet-edged floral attack, hitting you straight up with the full range of concentrated black fruits and spices. Such a great quality wine that stands out from the pack. Full of nuance, just when you think you are done it pushes another flavour into the room. The texture is controlled and precise, with slate edges that slow down its progress through the palate; just all round excellent terroir and winemaking. Tasted twice, a week apart, and its the depth to the palate that really sets it apart, and the mouth-scrapingly slow slate finish. Drinking Window 2028 – 2044
Jean-Marc Quarin 94 points www.quarin.com Couleur sombre, intense, belle et vive. Nez très aromatique, au fruité mûr et comme souvent à cet âge, une touche de résine. Bouche tout en éclat fruité, au corps à la fois dense et à la fois aérien, qui séduit par sa finale framboisée et son gras fin. C’est très bon. Assemblage : 78 % merlot, 20 % cabernet franc, 2 % cabernet sauvignon. Degré d’alcool : 14°5 – pH : 3,4. Rendement : 47 hl/ha.