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Château MONTROSE 2004

Saint-Estèphe deuxième cru classé en 1855
Logé en caisse bois d’origine de 12 bouteilles 75cl
Jean-Marc Quarin 95 | Neal Martin 92

145.94 CHF (135.00 CHF HT)

Catégories : 2004, Bordeaux, Millésimes, Saint-Estèphe Étiquette : Rouge
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Description

Neal Martin 92 points www.robertparker.com (31 mars 2017)
at the château, the 2004 Montrose is a blend of 64% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot picked between 24 September and 15 October. It has a foursquare but precise bouquet that unfolds in the glass to offer brambly red berry fruit, tar, undergrowth and cedar aromas. There is a touch of mint that emerges with aeration. The palate is medium-bodied with tannins that gently grip. It is more savory than other vintages: hints of bacon fat and bell pepper towards the harmonious finish that lingers nicely in the mouth. Probably earlier drinking that other vintages, yet this Montrose has personality and will give drinking pleasure for 15-20 years. Tasted September 2016. (2016 – 2036

Jean-Marc Quarin 95 points www.quarin.com
Très sombre. Intense. Belle. Net. Fin. Fruité. Mûr et sans une once de vert. Boisé et subtil. Subtil et profond. Crémeux. Grande élégance du toucher à l’attaque. Ce vin prend une note moelleuse superbe en milieu de bouche et se met à fondre comme un Palmer ou un château Margaux. Finale enrobée, séveuse et longue avec des tanins très, très bien enrobés. Saveurs complexes de cassis, réglisse, bois. Superbe. A ne pas manquer.

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