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Sélection et importation de vins fins
Saint-Julien deuxième cru classé en 1855 Logé en caisse bois d’origine de 6 ou 3 bouteilles 75 cl William Kelley > Parker 92-94 | Yves Beck 93-94 | Neal Martin 92-94 | Jean-Marc Quarin 93 | Georgina Hindle > Decanter 93
41.08 CHF (38.00 CHF HT)
Yves Beck 93-94 points www.yvesbeck.wine
Dégusté le 22.04.2022 par Yves Beck
Très belle intensité fruitée avec des notes de cassis et d’épices douces. En bouche le vin est équilibré et soutenu par des tannins compacts aux grains fins. Ils marquent un peu la fin de bouche mais l’élevage arrondira les angles. Un vin qui a du charme, de la finesse et de la persistance. 2026-2041
William Kelley 92-94 points www.robertparker.com The first vintage vinified in the Barton family’s new winery, the 2021 Langoa Barton is immensely promising, offering up aromas of cassis, cigar wrapper, loamy soil and black truffle, followed by a medium to full-bodied, velvety and seamless palate that’s deep and complete, its vibrant core of fruit framed by ripe tannins and lively acids. It’s a blend of 61% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot and 3% Cabernet Franc. Tasted three times.
Neal Martin 91-93 points www.vinous.com The 2021 Langoa Barton was picked 27 September until 7 October, matured in 60% new oak. Analysis shows 13.03% alcohol. It has a well-defined bouquet with expressive Merlot this year. Hints of blood orange/orange sorbet percolate through the red fruit. It has a skip in its step. The palate is medium-bodied with a taut and fresh entry. Plenty of sapidity here, oyster shell tinged with a well-defined and quite persistent finish. Lovely length, this is quite a gorgeous Saint-Julien that will age beautifully in bottle.
Jean-Marc Quarin 93 points www.quarin.com Couleur sombre et profonde. Nez très fruité et subtil, aux nuances de fruits noirs. Caressant à l’attaque, très fruité en milieu de bouche, avec un bel éclat, le vin se développe savoureux et juteux et surtout tout en douceur, vers une belle longueur. Il est probable que le nouveau cuvier et ses petites cuves ait permis d’ajuster aussi finement ce millésime. Assemblage : 61 % cabernet sauvignon, 36 % merlot, 3 % cabernet franc. Degré d’alcool : 13°. Rendement : 39 hl/ha. Dates de vendanges : du 27 septembre au 7 octobre.
Georgina Hindle 93 points www.decanter.com (at Bordeaux, 01 Apr 2022) A dark, brooding nose, full of bramble fruits and cherry chocolate drops. Tannins are to the fore; they coat the mouth giving a chewy, supple texture lifting the bright strawberry, bitter raspberry and juicy red cherry fruits and giving this an air of knitted tension – all delivered in one straight line. I like the focus, it doesn’t waver from start to finish and is intense the whole way also with sweet cedar, clove and cinnamon edges to the finish which gives nuances and depth. Good effort. Drinking Window 2026 – 2044