GrVins
Sélection et importation de vins fins
Haut-Médoc 3ème cru classé Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75 cl Lisa Perrotti-Brown > Parker 92-94 | Yves Beck 93-95 | Jane Anson > Decanter 93 | Jean-Marc Quarin 92 | Neal Martin > Vinous 91-93
42.16 CHF (39.00 CHF HT)
6 en stock
Yves Beck 93-95 points www.yvesbeck.wine Beaucoup de finesse et de fraîcheur dans le bouquet de La Lagune. Agréables notes de griottes, de framboises et de menthe. En bouche le vin confirme la finesse et la subtilité du bouquet. Il affiche de nombreuses facettes grâce à sa finesse mais également à sa profondeur et à l’ampleur des tannins. Ces derniers gèrent bien leur puissance et assurent parfaitement les arrières en compagnie de la structure acide. Très belle réussite. 2027-2050
Lisa Perrotti-Brown 92-94 points www.robertparker.com Deep garnet-purple colored, the 2020 La Lagune strides confidently out of the glass with bold, fantastically pure black fruit notes of crushed black plums, ripe blackcurrants and juicy blackberries, plus hints of tar, dried Provence herbs, star anise and smoked meats, with a hint of black truffles. The medium-bodied palate delivers tightly wound, bright, crunchy black fruits with plenty of freshness and an approachable, grainy texture, finishing long with loads of earthy and herbal sparks.
Jean-Marc Quarin 92 points www.quarin.com Couleur noire et pourpre. Nez très aromatique, fin, pur, fruité et épicé. Moelleux en entrée de bouche, juteux au milieu, riche en saveurs, le vin évolue velouté sur une trame tannique serrée et élégante. Il redouble d’arômes en finale, avec des nuances de fruits noirs. Très belle longueur.
Neal Martin 91-93 points www.vinous.com The 2020 La Lagune offers intense Cabernet scents on the nose, the black fruit, tobacco, humidor and light cedar scents bursting from the glass. The palate is medium-bodied with firm tannins that frame the crisp black fruit. This is a classic Médoc with just the right amount of structure and dryness, partnered with assiduous sapidity that gets the saliva flowing. It should gain a little flesh during its élevage. You might call this « proper Claret. »
Jane Anson 93 points www.decanter.com (at Primeur week tastings in Bordeaux, 01 May 2021) This comes in strong with both grip and attitude. Some austerity that shows through in the abundant tannic frame, but there is a juiciness that runs through the palate, a sense that it is light on its feet. Liquorice, black chocolate and a spiced tomato leaf adds layers, but things close down on the finish. This is certified organic and in biodynamic conversion. A yield of 30hl/ha. Drinking Window 2028 – 2040