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Château CLOS MANOU 2018

Haut-Médoc cru bourgeois
Les 3 dernières bouteilles 75cl….
Quarin 93 | Beck 93-95 | Galloni 89-91 | Parker 89-91 | Dunnuck 90-03

27.03 CHF (25.00 CHF HT)

1 en stock

Catégories : 2018, Bordeaux, Haut-Médoc, Millésimes Étiquette : Rouge
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Description

Jean-Marc Quarin 93 points www.quarin.com
Couleur sombre, intense et belle. Nez très aromatique, au fruité pur, mûr et frais. Caressant à l’attaque, très minutieux dans sa texture au développement, très aromatique, gras, le vin évolue fondant et noble, avec du goût et une tannicité superbe. C’est incrachable ! Assemblage : 52 % cabernet sauvignon, 38 % merlot, 5 % cabernet franc, 5 % petit verdot. Degré d’alcool : 14°2 – pH 3,55.

Yves Beck 93-95 points www.yvesbeck.wine
52% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, 5% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc
Pourpre violacé. Bouquet fruité et intense aux notes de cerises et de framboises. Je remarque également un peu de bois de réglisse ainsi que des figues. Attaque précise, fruitée et compacte. Au palais, Clos Manou est doté de tannins denses et parfaitement intégrés. Superbe intensité aromatique, dès la mise en bouche et jusqu’en finale. Cette dernière est fruitée, rafraichissante et persistante. Un vin de caractère qui ira loin. Très belle réussite de Stéphane Dief. 2024-2043

Jeb Dunnuck 90-93 points www.jebdunnuck.com
From the very northern part of the Medoc and a hilly vineyard covering just over 16 hectares, the 2018 Clos Manou is a serious effort, with beautiful blue fruits, violets, and earthy, herbal, tobacco notes all emerging from the glass. Made from a blend of 52% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, and the rest equal parts Petit Verdot and Cabernet Franc, it’s medium to full-bodied, pure, beautifully balanced, and a hidden gem in the vintage that should be snatched up by readers.

Lisa Perrotti-Brown 89-91 points www.robertparker.com
From Saint-Christoly-Médoc and Couquèques, the 2018 Clos Manou is a blend of 52% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc and has 14% alcohol. Total aging should run 17 months, 70% in new French oak barrels, 25% in concrete eggs and 5% in terracotta jars. Deep purple-black in color, it bursts from the glass with vibrant red and black currants, black raspberries and red plums scents with hints of woodsmoke, tar and lavender. Medium to full-bodied, the palate has bags of energy with juicy red and black fruit and a firm, grainy texture, finishing savory.

Antonio Galloni 89-91 points www.vinous.com
The 2018 Clos Manou is plump, juicy and delicious, with striking up-front richness and tons of dark fruit. Black cherry, chocolate, spice and new leather are amped up. This is an especially dense, sumptuous style. It works beautifully.

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