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Sélection et importation de vins fins
Margaux 2ème cru classé en 1855 Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75 cl Neal Martin > Vinous 94-96 | Yves Beck 95-97 | Jane Anson > Decanter 93 | Jean-Marc Quarin 92 | Antonio Galloni > Vinous 94-97
50.81 CHF (47.00 CHF HT)
Neal Martin 94-96 points www.vinous.com The 2020 Cantenac Brown, cropped at 36hl/ha, has quite a precocious bouquet of macerated small black cherries, blueberry, touches of cassis and violet, all very generous and seductive in style. The palate is beautifully balanced and extremely pure, offering succulent ripe tannins, perfectly judged acidity and layers of blueberry, Dorset plum, crushed stone and light graphite notes toward the finish, which has just the right amount of salinity. This is a sophisticated and quite cerebral Margaux in a series of excellent recent releases from the estate. Highly recommended.
Yves Beck 95-97 points www.yvesbeck.wine Très bonne proportion de Cabernet Sauvignon en 2020 alors que le rendement était plus bas que d’habitude. Superbe intensité olfactive marqué par les notes fruitées, la fraîcheur et des notes épicées. Très margalais en fait ! En bouche le vin est dense, élégant et parfaitement soutenu par la vivacité de son acidité. Les tannins se révèlent doucement pour atteindre leur amplitude en fin de bouche. Que de race et de précision dans ce vin. Il a de la puissance et une belle intensité fruitée en fin de bouche. Finale persistante. Une très belle réussite de Cantenac Brown. Le vin a gagné en définition et en authenticité. 2026-2050
Antonio Galloni 94-97 points www.vinous.com The 2020 Cantenac Brown is an outrageously beautiful wine. Ample, vertical and soaring in its intensity, the 2020 is shaping up to be a jewel of a wine. Punchy red berry fruit, lavender, spice, mint and rose petal abound. What I like most about the 2020 is the way it balances fruit intensity with vibrancy and energy. Cantenac Brown is shaping up to be one of the wines of the vintage.
Jane Anson 93 points www.decanter.com (at Primeur week tastings in Bordeaux, 01 May 2021) Silky with touches of caramel, chocolate, blueberry, raspberries and boysenberries – all those autumnal fruits that have texture and acidity to them, with the signature gloss of Cantenac Brown. Clear peony, violet notes also. A linen texture that slows the passage of the wine through the mouth. Retasted at UGC and this is again good quality, the austerity on the tannins is marked right now, but there is plenty of life ahead here. New owner Tristan le Lous as of 2019, and this wine also includes the new 9.5ha vines of vines from Château Charmant and la Galiane (bought in July 2020). The fermentation was conducted at temperatures 4-5 °C lower than average to preserve fruit. 60% new oak. Harvest 10 to 30 September. Drinking Window 2028 – 2044
Jean-Marc Quarin 92 points www.quarin.com Couleur sombre, intense et pourpre. Nez très aromatique et subtil, au fruité mûr. Caressant à l’attaque, savoureux en milieu de bouche, construit avec de l’arôme, le vin s’achève long, sans angle, avec néanmoins une légère vivacité qui devrait se fondre à l’élevage. Assemblage : 67 % cabernet sauvignon, 33 % merlot. Production : 51 % de la récolte.