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Sélection et importation de vins fins
Toscane IGT – Italie Certifié BIO et Biodynamie Demeter Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75 cl Monica Larner > Parker 95 | Georgina Hindle > Decanter 93 Disponible fin novembre 2022
63.78 CHF (59.00 CHF HT)
Monica Larner 95 points www.robertparker.com The Caiarossa 2019 Caiarossa is a complex blend featuring Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah and Alicante from vineyard sites across this beautiful property in the high hills off the Tuscan coast. This organic and biodynamic wine is full and generous to the palate, yet it never feels heavy or too extracted. The wine is balanced and fresh with thick layers of dark fruit, crushed stone, tobacco and exotic spice.
Georgina Hindle 93 points www.decanter.com (at Bordeaux, 29 May 2020) Richly scented plums and black cherries on the nose. Weighty and full in the mouth but smooth and soft, the fine tannins well integrated and supporting the bright strawberry, creamy red cherry and plum fruit flavours. Tannins give a chalky texture to the palate, gently supporting the fruit which has a subtle toasted spice to the finish. I love the acidity, the intensity of the sweet yet full fruit at the beginning, a smoky spiced element to the mid palate and a mineral tinged – wet stone, saline finish. Still feels very youthful. Under the same ownership as Château Giscours in Bordeaux. Blend completed after malolactic fermentation and aged for 14 months in barriques (30% new), then rests for six months in concrete tanks before being bottled. A blend of Syrah (26%), Cabernet Franc (24%), Merlot (23%) Cabernet Sauvignon (14%), Petit Verdot (7%), Sangiovese (4%) and Grenache (2%). Axel Marchal consultant.
Le vignoble de Caiarossa se trouve à Val di Cecina, au coeur de la Toscane. Les 16 hectares de vignes, qui descendent en pente douce vers la mer, sont la propriété du grand amateur de vin, Eric Albada Jelgersma, qui possède également les châteaux du Tertre et Giscours à Bordeaux. Une grande variété de cépages de Bordeaux et de Toscane est plantée sur le domaine : Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah et Alicante. Ces cépages permettent à la propriété d’être très audacieuse dans ses assemblages. Caiarossa applique également les principes de la biodynamie pour la culture de la vigne depuis 2001. Très novatrice dans son processus de vinification, Caiarossa a construit une cave selon la méthode Feng Shui, dont le principe de gravité contribue à l’harmonie des vins.