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Sélection et importation de vins fins
Amarone della Valpolicella – Italie Logé en caisse bois d’origine de 3 bouteilles 75 cl Georgina Hindle > Decanter 100 Disponible fin novembre 2022
247.55 CHF (229.00 CHF HT)
Georgina Hindle 100 points www.decanter.com at Bordeaux, 24 Aug 2022) One of two Allegrini wines making their debut on the Place de Bordeaux this year. From an 8ha vineyard at 415m. Richly scented on the nose with a beautiful nuance to the dark fruits, floral scents and sweet spices, all melding together. The texture is so appealing, rich yet smooth and silky, dominating the palate with the flavours of stewed blackcurrants, coffee beans, orange rind, slightly bitter medicinal herbs, juicy balsamic peppery fruit and a beguiling saltiness. It’s enveloping in the best way, but still juicy and lively, really leaves a lingering impression on the palate, an absolute lifeforce. Tannins are on the chewy and grippy side, coating the mouth and tongue but the presentation of the flavours is so precise and detailed. This is amazingly good with excellent freshness throughout. 5% Oseleta completes the blend. Ageing 48 months in French oak barriques, 6 months in Slavonian oak. First vintage was 2011 with no 2014 made. Drinking Window : 2025 – 2050
L’un des deux vins Allegrini qui font leurs débuts sur la Place de Bordeaux cette année. Il provient d’un vignoble de 8 ha situé à 415 m d’altitude. Richement parfumé au nez, avec une belle nuance de fruits noirs, de parfums floraux et d’épices douces, le tout se mêlant. La texture est si attrayante, riche mais lisse et soyeuse, dominant le palais avec des saveurs de cassis compotés, de grains de café, d’écorce d’orange, d’herbes médicinales légèrement amères, de fruits poivrés balsamiques juteux et d’une salinité séduisante. Il est enveloppant dans le meilleur sens du terme, mais toujours juteux et vif, il laisse vraiment une impression persistante sur le palais, une force vitale absolue. Les tanins sont mâchus et accrocheurs, enrobant la bouche et la langue, mais la présentation des saveurs est si précise et détaillée. Ce vin est incroyablement bon, avec une excellente fraîcheur. 5% d’Oseleta complète l’assemblage. Vieillissement 48 mois en barriques de chêne français, 6 mois en chêne slavonien. Le premier millésime était 2011 et aucun 2014 n’a été produit.