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Sélection et importation de vins fins
Graves cru classé en 1959 Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75cl Robert Parker 91 | Stephen Tanzer 90 | Jean-Marc Quarin 89
37.84 CHF (35.00 CHF HT)
6 en stock
Robert Parker 91 points www.robertparker.com one of the top, under-the-radar wines of Pessac-Leognan, Haut-Bergey’s beautiful 2006 boasts a deep ruby/purple hue as well as a classic bouquet of hot rocks intermixed with graphite, cassis, incense, and charcoal. Medium to full-bodied with noticeable but sweet tannin, impressive purity, and an alluring texture, it is relatively evolved for a 2006, so consumption over the next 15 years is recommended.
Jean-Marc Quarin 89 points www.quarin.com Note identique à celle attribuée en primeur. Couleur jaune-vert, nez intense, aromatique, fin, très frais, fruité, de type mûr. Nuances d’anis, de verveine et de poire. Entrée en bouche grasse, et le vin se développe ample en milieu de bouche, avec du gras. Suave, fondant, puissant, un brin tannique, il s’achève long et savoureux, avec une pointe réglissée et quand même assez boisée. On peut le goûter de suite et avant 2015.
Stephen Tanzer 90 points www.vinous.com Bright, deep ruby-red. Wild, musky aromas of plum, dark cherry, truffle and game, lifted by menthol and licorice. Supple and sweet, offering pure, nicely delineated red fruit flavors and considerable early appeal. A lively, firm midweight, finishing with solid, dusty tannins and very good lift and length. Tasted next to the Branon, also from the Garcin family and consulting winemaker Alain Raynaud, this was less exotic and lush but perhaps more classic and vibrant.