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Sélection et importation de vins fins
Paulliac cinquième cru classé en 1855 Logé en caisse bois d’origine de 6 bouteilles 75 cl Lisa Perrotti-Brown > Parker 94+ | Yves Beck 94-96 | Neal Martin 96 | Antonio Galloni 95-97 | Jean-Marc Quarin 97 | Jane Anson > Decanter 96
90.80 CHF (84.00 CHF HT)
Jean-Marc Quarin 97 points www.quarin.com (Janvier 2020) Belle couleur sombre et jeune. Nez intense, fin, fruité, évoquant le cabernet sauvignon. Touche vanillée. Finement moelleux en entrée de bouche, délicatement fondant, très aérien et surtout très aromatique, ce vin évolue néanmoins puissant, avec une grâce incroyable. Il fond en finale, très long et incrachable.
Antonio Galloni 95-97 points www.vinous.com (Janvier 2019) The 2016 Grand-Puy-Lacoste is a powerful, exciting wine. That is the good news. But readers are going to have to be patient, as the 2016 shows very little of the upfront appeal that was so evident when it was in barrel. In the glass, the 2016 is sumptuous, vivid and incredibly detailed, with generous super-ripe red fruit and floral notes that develop with time. The wine’s concentration and vibrancy lead me to think it will enjoy a very long life. Wow!
Yves Beck 94-96 points www.yvesbeck.wine 79% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot Rouge grenat profond aux reflets violets. Bouquet profond, complexe, révélant des notes fruitées et épicées. Framboises, mûres, bois de réglisse, anis et cannelle. Je relève également des notes de menthe. Au fil des minutes le nez révèle son terroir avec d’élégantes notes de cèdres, de feuilles de tabac ainsi qu’une élégante touche florale. La mise en bouche est soyeuse, élégante et fruitée. Le corps a du gras, du fruit et des tannins qui se révèlent très lentement en fin de bouche. Ces derniers sont puissants, granuleux et en symbiose avec la structure. Un grand vin qu’il faudra savoir attendre. Finale fruitée et persistante. 2023-2051
Neal Martin 96 points www.vinous.com (Août 2020) The 2016 Grand Puy-Lacoste has a clean, precise bouquet with nicely detailed blackberry, briar and tobacco aromas, touches of mint emerging with time, all utterly charming. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity, conveying a sense of symmetry throughout and leading into a deft, quite persistent finish. This is very classy, and it should age with style. Tasted blind at the Southwold tasting.
Lisa Perrotti-Brown 94+ points www.robertparker.com The deep garnet-purple colored 2016 Grand-Puy-Lacoste gives up pure kirsch and red and black currants with violets and baking spices. Medium-bodied, firm and grainy, it’s very expressive with good concentration and length.
Jane Anson 96 points www.decanter.com (at Château Batailley, 08 Oct 2018) This has a punch of mouthfilling dark cassis fruits and lots of complex tobacco, liquorice and truffle. Layer upon layer of flavour is joined by tight tannins, but with air and life in between. It’s young and well balanced, easily equal to the power of a Lynch Bages or a Pichon Baron. I loved it en primeur and love it again here. Consultant is Eric Boissenot, technical director is Christel Spinner. Drinking Window 2024 – 2038