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Sélection et importation de vins fins
Saint-Julien quatrième grand cru classé en 1855 Logé en caisse bois de 6 bouteilles 75 cl Parker 90-92 | Quarin 94 | Beck 94-96 | Wine Spectator 94-97 |uc Galloni 93-96
56.21 CHF (52.00 CHF HT)
Yves Beck 94-96 points www.yvesbeck.wine Superbe bouquet de Branaire-Ducru ! Intense, fruité et floral avec des notes de cassis, de griottes et de fleurs d’iris. Beaucoup de jus et de fraîcheur en bouche. On ressent bien le Cabernet Sauvignon en grâce à sa fraîcheur et à l’intensité fruitée qu’il confère à l’ensemble du palais. Tannins élégants, bien intégrés, qui se révèlent lentement pour atteindre leur expression maximale en fin de bouche. Un vin élégant, puissant, abouti et persistant en finale. Bravo !
Jean-Marc Quarin 94 points www.quarin.com Couleur sombre, intense et belle. Nez intense, fin, fruité, pur et mûr. Délicat à l’attaque, immédiatement suave en milieu de bouche, aérien, parfumé, le vin évolue savoureux et fondant. Il s’étire en finale sèveux et long, avec du velouté sur un grain fin. C’est bon ! Assemblage : 55 % cabernet sauvignon, 33 % merlot, 5 % petit verdot, 4 % cabernet franc.
Antonio Galloni 93-96 points www.vinous.com The 2018 Branaire-Ducru is fabulous. Bright, lifted and impeccably precise, the 2018 is one of the best recent Branaires I can remember tasting. The 2018 is distinguished by its vertical lift, striking aromatic intensity and exceptional balance. Lavender, rose petal, gravel, mint and sweet red/purplish berry fruit are all given an extra kick of textural richness. More than anything else, I was blown away by the wine’s density and precision. The 2018 is dazzling. There’s not much else to say. Well, except the obvious question, which is why is Branaire not at this level every year? The 2018 is 58% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 5% Petit Verdot and 4% Cabernet Franc. Tasted three times.
Lisa Perrotti-Brown 92-94 points www.robertparker.com The deep garnet-purple colored 2018 Branaire-Ducru begins just a tad reduced with broody tar, rubber and fried herbs scents giving way to a fragrant core of warm cassis, blackberry pie and blueberry coulis with touches of smoked meats and tobacco. Full-bodied, firm and rugged in the mouth with brawny, muscular fruit and a sturdy frame of grainy tannins, it finishes long and savory.